Što smo radili u 2016. godini?

Radili smo na jako puno stvari s jako skromnim buđetom, ali entuzijazam i volja roditelja bili su jaki, jako puno je odrađeno volonterski… Odrađena su dva projekta koje je financirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilno društvo, a to su:
“Računanje je in” (10.000,00 kn)
“Simbolom i slikom do boljeg razumijevanja” (13.500,00 kn)

Odradili smo 3 stručna predavanja koja su bila dobro posjećena:

“Kako naučiti tu tešku matematiku?” Mr.sc. Dinka Vuković dipl.ing

“Boardmaker with Speaking Dinamically Pro”
Mihaela Vovk dipl.log.def., Bobath terapeut, instruktor funkcionalnog učenja

“Što je to senzorna integracija?”
Ivana Murat, edukacijski rehabilitator, pedagog senzorne integracije

Provodili smo projekt “Roditelj pomaže roditelju” koji je financiran sredstvima Istarske županije u iznosu od 5.000,00 kn

Provodili smo projekt “Samostalnost je naša budućnost” kojeg želimo nastaviti i u budućnosti. Projekt je financiran s ukupno 11.000,00 kn iz proračuna Grada Pule i Grada Pazina. Jako smo štedjeli, no za projekt smo ipak utrošili preko 28.000,00 kn u 4 mjeseca. Razliku od tih 17.000,00 kn pokrili ste upravo vi koji ste nam kroz godinu donirali… a bilo je tu i puno volontiranja kako nas roditelja tako i stručnih suradnika u projektu. Ovak projekt nam je i strateški projekt za budućnost naše djece!!

Nimalo manje važan projekt je zapošljavanje prvog Vojta terapeuta u Istri, i vratiti majke i djecu kući u svoje obitelji… puno nam je u tome pomogla Udruga Vinistra i vinari koji su nam donirali svoja vina… od srca hvala!! Tada smo skupili nešto manje od 14.000,00 kn… vrlo dobrodošla u pravo vrijeme!!

S obzirom da nemamo još svoj prostor, Udruga i selo Heki uskočili su nam u pomoć i ustupili svoj prostor za rad udruge i terapeutice. Pitur Robi i njegova ekipa zasukali su rukave i prefarbali su cijelu “staru” školu u Hekima!!! Volonterski su radili 3 dana! Veliko HVALA i Hekima i Robiju s ekipom!
A kad je zahladilo, u Hekima nam uvijeti za rad s djecom nisu bili dobri, bilo nam je hladno, i morali smo se pobrinuti za bolje uvjete za ovu vrlo osjetljivu djecu, naći topliji prostor.
Tu je opet uskočio netko, tko nam je dozvolio da koristimo prostor i imamo gotovo idealne uvjete za rad terapija i udruge. Hvala Sanja!! Taj prostor koristiti ćemo kratko jer se nadamo da ćemo putem Javnog natječaja dobiti prostor Grada Pazina, i napokon imati svoj prostor.

Ne smijemo zaboraviti i zahvaliti Gradu Pazinu koji je podržao naš godišnji program s 6.000,00 kn, iako su sredstva mala, značila su nam jako puno.

Udruga trenutno zapošljava 3 osobe: voditeljicu, fizioterapeuticu, a krajem studenog dobili smo jednu osobu na stručno osposobljavanje. Na Ugovor o djelu zaposlene su 2 psihologice koje su uključene u projekt života “Samostalnost je naša budućnost”.

Još moram reći i zahvaliti se svim građanima koji su prepoznali naš trud i korist u društvu, jer svaku donaciju vidimo na računu, a ne poznajemo osobe koje su donirale i ne možemo im se osobno zahvaliti. Hvala također tvrtkama koje su nam pomogle. I svima Vama koji ste uz nas❤️.

Želimo svima puno zdravlja i blagostanja povodom nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana!!