Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću – Mogu“ Pazin registrirana je u sječnju 2015. g., a osnovana je od strane roditelja djece s različitim teškoćama u razvoju s područja cijele Istarske županije.


Ideja o osnivanju ove Udruge potaknuta je istinskom potrebom i ljubavlju nas roditelja da svojoj djeci s teškoćama svijet učinimo ljepši, a ublažimo teškoće, te da bez obzira na njih, ta djeca izrastu u dobre, sretne i radišne ljude. Educirajući se uz stručnjake i radeći sa svojom djecom, svakodnevno učimo i otkrivamo kako našu djecu čim kvalitetnije integrirati u društvo. Da bi se naša djeca čim više osamostalila te izvukla svoje najveće potencijale, potreban je ciljani rad, puno strpljenja i ljubavi nas roditelja i cijelog društva.

***

 

Više o aktivnostima možete naći na www.facebook.com/hocumogu.hr.
No, kao Udruga koja je osnovana prvenstveno za poboljšanje stanja i kvalitetnijeg života naše djece, želimo se baviti direktnim radom s djecom pa nam je za taj rad bitno napraviti uvjete. Cilj nam je, zbog iskazanih potreba, naše članove dalje educirati za rad s djecom po Vojta metodi, želimo uvesti Biofeedback i Neurofeedback terapiju, i svakako nastaviti veoma vrijedan projekt osamostavljivanja djece i adolescenata s teškoćama u razvoju “Samostalnost je naša budućnost”, kojim doprinosimo njihovoj deinstitucionalizaciji.

 

***

OSNOVNI PODACI UDRUGE

Naziv

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Hoću-Mogu”

Adresa

Stancija Pataj 58, 52000 Pazin

OIB

04972708108

IBAN

HR6124020061100732038  Erste Bank