“Samostalnost je naša budućnost”

 

Zamjenica gradonačelnika Pule  Elena Puh Belci,  zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti g. Elvirom Krizmanić Marjanović i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije g.Sonjom Grozić-Živolić, posjetila je jučer, u poslijepodnevnim satima   Udrugu „Hoću-Mogu“ koja provodi drugu godinu za redom projekt “Samostalnost je naša budućnost”  u Puli.

Projekt je osmišljen i napisan po uzoru na izvorni projekt “Autonomia” udruge Down DADI iz Padove. Obuhvatio je 9 djece, podijeljene u 2 skupine obzirom na sličnost i specifičnost teškoća djece.
Partneri u projektu su Škola za odgoj i obrazovanje Pula i Centar Liče Faraguna Labin. Projekt je u 2017. godini financijski podržan javnim sredstvima Istarske županije  i Grada Pule .

Drage gošće družile su se s djecom koja su im pripremila čaj, ponudila kolače i pripremili posebne poklone te su ugodno razmijenjivali informacije i obećali si da se vide ponovno na nekom druženju.

Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću – Mogu“ Pazin registrirana je u siječnju 2015. g., a osnovana je od strane roditelja djece s različitim teškoćama u razvoju s područja cijele Istarske županije.
Ideja o osnivanju ove Udruge potaknuta je istinskom potrebom i ljubavlju  roditelja da svojoj djeci s teškoćama svijet učine ljepšim i pristupačnijim.