Humanitarna akcija „KalenDAR LJUBAVI“

 

Humanitarnom akcijom „KalenDAR ljubavi“ koja je trajala od 15. listopada 2019. godine do 12. siječnja 2020., u organizaciji Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju Hoću-mogu Pazin prikupljeno je ukupno 84.565,02 kn. Prikupljenim sredstvima sufinancirati će se nastavak projekta „Samostalnost je naša budućnost” kojeg udruga provodi četvrtu godinu, a projektom se nastoji osamostaliti djecu/adolescente za što samostalniji život.

Zajedno sa mnogobrojnim poznatim dramskim i glazbenim umjetnicima fotografima i dizajnerima izrađen je humanitarni kalendar pod imenom KalenDAR ljubavi. Na kalendaru je 12 fotografija koje prikazuju djecu s teškoćama u razvoju zajedno s poznatim osobama u svakodnevnim radnjama, s porukom da svi imamo jednake potrebe u svakodnevnom životu (družiti se, igrati se, raditi kućanske poslove, čitati i slično).

Roditelji udruge od srca zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji, svima koji su donirali financijska sredstva i svima onima koji su pomogli u izradi ovog kalendara i učinili ovu akciju ove akciju uspješnom.

Svi su sudionici Udruzi nesebično poklonili svoje vrijeme i dali najplemenitije od sebe kako bi kroz KalenDAR ljubavi zajedno poslali snažnu poruku da svi imaju pravo na dostojanstven i samostalan život.

Zahvaljujemo:

Istarskim glazbenim i dramskim umjetnicima: Ronaldu Brausu, Tonyu Cetinskom, Jadranki Đokić, grupi Edi East Trance Blues, Franki Batelić Ćorluka, Ivi Gortan, Grupi Night Express, grupi Nola, Brunu Karjcaru, Elis Lovrić, Heleni Minić Matanić i Tamari Obrovac

Fotografima: Hassanu Abdelghaniju, Đaniju Celija, Giordanu Cellich, Marku Hajdarović, Dejanu Štifaniću i Igoru Zirojeviću

Studiu Sonda iz Vižinade koji su izradili dizajn kalendara.

Klari Vratonja, Dariju Brajkoviću i OŠ Vladimir Nazor – glazbenom odjelu na čelu s voditeljicom

prof.Ester Čikada te ostalim suradnicima, na organizaciji humanitarnog koncerta u Katunu Trviškom.

Medijskim kućama: Radio Istra, TV Istra, FM Medulin, HRT, RTL

Sponzoru: Hrvatska pošta d.d.

Istarskoj županiji, Gradu Pazinu, Gradu Puli, Gradu Rovinju, Općini Cerovlje, Općini Marčana, Općini Medulin, TZ Pula, TZ Poreč, TZ Vrsar, Zajednici Talijana Pula, Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, Klub & knjižara Giardini 2, Bistrou Punkt, CREATIVERSIS by Karmen Tripar, Kozmetičkom salonu Beauty centar Bliss, Cvjetnom studiju Bloom & Berry, Sport centar Montraker Vrsar, obitelji Busletta, obitelji Rajković, obitelji Božac, Tajani Ujčić, Karmen Radetikio, Marijani Peršić, Ines Kovačić Drndić, Ediju Poropatu, Giordanu Banich te mnogobrojnim pravnim i fizičkim osobama koje su podržale ovu akciju.

Već četvrtu godinu provodimo projekt “Samostalnost je naša budućnost”, čiji je osnovni cilj što je moguće više osposobiti našu djecu, sada već mladiće i djevojke, za što samostalniji život. Projekt provodimo po uzoru na izvorni projekt “Autonomia” kojeg je osmislila i provodi Udruga Down DADI iz Padove iz Italije i koji je jedinstven. Kroz projekt se nastoji organizirati što normalniji svakodnevni život manjoj skupini djece, odnosno mladih, kroz rad u grupama od po pet osoba. Na svaku skupinu od pet osoba idu po dvije stručne osobe, edukacijski rehabilitator i psiholog ili socijalni radnik. Ono što je normalno ljudima u svakodnevnom životu, ovoj djeci se kroz strpljive, pedagoške i dugotrajne edukacijske metode nastoji približiti ne bi li i njima npr. pripremanje jednostavnih obroka, osobna higijena, pospremanje mjesta boravka te čak i odlazak u kino, bile aktivnosti koje mogu biti dio njihovog samostalnog života. Nakon prve faze – učenja za samostalnu skrb o sebi, djeca tj. mladi se spremaju za ulazak u drugu fazu projekta – suživot i život u manjim zajednicama unutar jednog stambenog objekta.

Humanitarna akcija prijavljena je Uredu državne uprave Istarske županije. Cilj ove humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstva za pokrivanje troškova provođenja projekta, a koji uključuju dvije stručne osobe, putne troškove, trošak najma stana za rad s korisnicima, trošak namirnica i sl. za razdoblje od jedne godine.

Projektom izrade kalendara za 2020. godinu naziva „KalenDAR LJUBAVI“ želimo poslati snažnu poruku javnosti da svi imaju pravo na dostojanstven i samostalan život. Na kalendaru su prikazana djeca s teškoćama u razvoju zajedno s glazbenim i dramskim umjetnicima iz Istre u svakodnevnim aktivnostima.

Izrađujemo kalendar u boji veličine A3. Kalendar se sastoji od uvodne stranice na kojoj će biti istaknuto:

„ Hvala, postali ste partner projekta „Samostalnost je naša budućnost“ udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju Hoću-mogu Pazin“

Istarski umjetnici koji su se nesebično i bez naknade odazvali:

TONY CETINSKI – FRANKA – BRUNO KRAJCAR – RONALD BRAUS – GRUPA NOLA – JADRANKA ĐOKIĆ – HELENA MINIĆ MATANIĆ – ELIS LOVRIĆ – TAMARA OBROVAC – EDI EAST TRANCE BLUES – IVA GORTAN – GRUPA NIGHT EXPRESS

Svoj su rad poklonili i dizajneri kalendara STUDIO SONDA te fotografi Đani Celija, Igor Zirojević, Hassan Abdelghani, Dejan Štifanić, Giordano Cellich i Marko Hajdarović.

Pozivamo Vas da postanete partneri projekta „Samostalnost je naša budućnost“ kroz KalenDAR LJUBAVI te da podržite ideju da svatko ima pravo na dostojanstven i samostalan život.

 

Humanitarna akcija KalenDAR LJUBAVI otvorena je od 15.10.2019. do 12.01.2020., pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/USI-19-33.
Sredstva u okviru ove humanitarne akcije prikupljati će se na broj računa HR9623400091511034916 otvorenog kod Privredne banke Zagreb d.d. Za svaku donaciju u vrijednosti od 100,00 kuna dostaviti ćemo Vam jedan kalendar.

Zahvaljujemo se našim prijateljima udruge:

Partner u distribuciji