Humanitarna akcija „KalenDAR LJUBAVI“

 

Već četvrtu godinu provodimo projekt “Samostalnost je naša budućnost”, čiji je osnovni cilj što je moguće više osposobiti našu djecu, sada već mladiće i djevojke, za što samostalniji život. Projekt provodimo po uzoru na izvorni projekt “Autonomia” kojeg je osmislila i provodi Udruga Down DADI iz Padove iz Italije i koji je jedinstven. Kroz projekt se nastoji organizirati što normalniji svakodnevni život manjoj skupini djece, odnosno mladih, kroz rad u grupama od po pet osoba. Na svaku skupinu od pet osoba idu po dvije stručne osobe, edukacijski rehabilitator i psiholog ili socijalni radnik. Ono što je normalno ljudima u svakodnevnom životu, ovoj djeci se kroz strpljive, pedagoške i dugotrajne edukacijske metode nastoji približiti ne bi li i njima npr. pripremanje jednostavnih obroka, osobna higijena, pospremanje mjesta boravka te čak i odlazak u kino, bile aktivnosti koje mogu biti dio njihovog samostalnog života. Nakon prve faze – učenja za samostalnu skrb o sebi, djeca tj. mladi se spremaju za ulazak u drugu fazu projekta – suživot i život u manjim zajednicama unutar jednog stambenog objekta.

Humanitarna akcija prijavljena je Uredu državne uprave Istarske županije. Cilj ove humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstva za pokrivanje troškova provođenja projekta, a koji uključuju dvije stručne osobe, putne troškove, trošak najma stana za rad s korisnicima, trošak namirnica i sl. za razdoblje od jedne godine.

Projektom izrade kalendara za 2020. godinu naziva „KalenDAR LJUBAVI“ želimo poslati snažnu poruku javnosti da svi imaju pravo na dostojanstven i samostalan život. Na kalendaru su prikazana djeca s teškoćama u razvoju zajedno s glazbenim i dramskim umjetnicima iz Istre u svakodnevnim aktivnostima.

Izrađujemo kalendar u boji veličine A3. Kalendar se sastoji od uvodne stranice na kojoj će biti istaknuto:

„ Hvala, postali ste partner projekta „Samostalnost je naša budućnost“ udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju Hoću-mogu Pazin“

Istarski umjetnici koji su se nesebično i bez naknade odazvali:

TONY CETINSKI – FRANKA – BRUNO KRAJCAR – RONALD BRAUS – GRUPA NOLA – JADRANKA ĐOKIĆ – HELENA MINIĆ MATANIĆ – ELIS LOVRIĆ – TAMARA OBROVAC – EDI EAST TRANCE BLUES – IVA GORTAN – GRUPA NIGHT EXPRESS

Svoj su rad poklonili i dizajneri kalendara STUDIO SONDA te fotografi Đani Celija, Igor Zirojević, Hassan Abdelghani, Dejan Štifanić, Giordano Cellich i Marko Hajdarović.

Pozivamo Vas da postanete partneri projekta „Samostalnost je naša budućnost“ kroz KalenDAR LJUBAVI te da podržite ideju da svatko ima pravo na dostojanstven i samostalan život.

 

Humanitarna akcija KalenDAR LJUBAVI otvorena je od 15.10.2019. do 12.01.2020., pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/USI-19-33.
Sredstva u okviru ove humanitarne akcije prikupljati će se na broj računa HR9623400091511034916 otvorenog kod Privredne banke Zagreb d.d. Za svaku donaciju u vrijednosti od 100,00 kuna dostaviti ćemo Vam jedan kalendar.

Zahvaljujemo se našim prijateljima udruge:

Partner u distribuciji