Uspješno proveden projekt “S pomoćnikom za bolje sutra”

DRUŠTVO OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM  PAZIN (DOSTI) uspješno je privelo kraju Projekt „Uz pomoćnike za bolje sutra“

(Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2016./2017. školsku godinu, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta)

 

Cilj ovog projekta bio je, uz osiguranje pomoćnika u nastavi, učeniku Centra „Liče Faraguna“ E. S., omogućiti što bolju integraciju u odgojno obrazovnu skupinu i školsku sredinu, usvajanje primjerenih odgojno obrazovnih sadržaja i stjecanje potrebitih kompetencija za ovladavanje osnovnim životnim vještinama.

Pored DOSTI kao organizacije prijavitelja, navodimo i partnerske organizacije uz koje smo projekt, za ovu školsku godinu, na zajedničko zadovoljstvo priveli kraju: Centar“Liče Faraguna“ Labin, Udruga osoba s invaliditetom Labin, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću- Mogu“ Pazin.

U financiranju je osim MZOS sudjelovala i općina Kršan budući da učenik dolazi sa tog područja.

KValitetnim i senzibiliziranim pomoćnikom, dobrom međusobnom suradnjom svih sudionika u projektu i aktivnostima drugih organizacija iz lokalne zajednice  došlo se do samog cilja projekta. Stoga u ime učenika, njegovih roditelja i nas kao organizacije prijavitelja,  svima izražavamo  naše zadovoljstvo i zahvalnost.

 

DOSTI  Pazin